موضوع بحث اين است كه چارچوب ساختار نظام ولايت فقيه چگونه مي تواند به عنوان يك ساختار مطلوب براي ملت ها و كشورهاي مختلف ارائه گردد. و دو اصل اساسي زندگي مطلوب و با نشاط و رو به رشد بشريت را با معنويت و اهداف خلقت بشر كه رسيدن به كمال مطلوب، مهمترين آنهاست را در هم آميزد و زيباترين الگوي ساختار حكومت براي انسان ها را ترسيم نمايد. قطعا همه الگوهاي حكومتي يكسان نيستند كما اينكه ساختار حكومت هاي دموكراسي غربي در انگلستان و آلمان و آمريكا و سوئد و غيره تفاوت هاي زيادي دارند اما كليت آنها يعني حاكم شدن راي اكثريت مردم عامل اساسي و مشترك همه آنهاست. 

مردم سالاري از محورهاي حكومت ولايت فقيه است كه برگرفته از سيره پيامبر اعظم و حضرت علي (ع) و امام حسن و امام حسين و ساير ائمه اطهار مي باشد. اما شيوه اعمال حكومت مردمسالاري  ولايت فقيه يا حكومت فقها و حكما براي كشورهاي مختلف اسلامي نمي تواند يكسان باشد. سطح دانش و فرهنگ و نگرش و تركيب جمعيتي و موقعيت ژئوپولوتيك كشورها در ساختار حكومت آنها نقش مهمي دارد.  يك نمونه از حكومت مردم سالاري در عراق پياده شده اما به دليل ساختار اجتماعي و فرهنگي آن كشور اين نوع حكومت هنوز نتوانسته در مسير مناسب خود قرار گيرد ساختار قبيله اي و فكري و فرهنگي مردم اجازه تحقق مردمسالاري مناسب در عراق را نداده هر چند دخالت كشورهاي مختلف در عراق نيز در اين وضعيت موثر مي باشد.  عراق كشوري است ثروتمند و داراي منابع عظيم نفت لذا قدرتهاي جهاني روي آن حساسيت دارند و به طرق مختلف در تحولات آن كشور نقش آفريني مي كنند و تلاش مي كنند از سيستم انتخابات آن كشور جهت اجراي اهداف خود  استفاده كنند و از احساسات و حساسيت هاي مردم عراق در مسير منافع خود استفاده كنند. موقعيت كشور ايران نيز از ابعاد مختلف  مشابه كشور سوئد يا كره يا ده ها كشور ديگر نيست ايران كشوري است داراي منابع عظيم نفت و گاز و ساير منابع طبيعي ارزشمند همچنين ايران به دليل موقعيت جغرافيايي، جمعيت و وسعت در جايگاهي قرار دارد كه طي  بيش از يك قرن گذشته همواره كشورهاي استعمار گر هدف اساسي خود را كنترل بر تصميم گيري حاكمان ايران قرار داده بودند. رضا شاه و محمد رضا شاه با نظر قدرتهاي جهاني در ايران حكومت مي كردند. بعد از انقلاب اسلامي؛ ايران بر شعار محوري استقلال و عدم سلطه قدرتهاي جهاني پافشاري نموده و اين مسير كماكان ادامه دارد لذا قدرتهاي جهاني نمي توانند چنين شرايطي را براي ايران تحمل كنند آنها ايران را كشوري مي خواهند كه با سياست هاي قدرتهاي بزرگ هماهنگ باشد. در سياست هاي منطقه اي از جمله در عراق، سوريه، لبنان، افغانستان، يمن و ساير كشورهاي خاور ميانه ايران هماهنگ با آمريكا و انگليس و ساير قدرتها عمل كند  و ايران زير بار اين هژموني غربي نرفته و خود به عنوان يك قدرت در معادلات مختلف جهاني ارز اندام نموده و مي نمايد و اين هرگز مورد قبول كشوري استكباري نبوده و نخواهد بود. حاكمان متكبر سعودي كه در نيم قرن گذشته با درآمدهاي سرشار نفتي متكبر  و خود بزرگ بين شده و خواهان تاثير گذاري در معادلات منطقه هستند نيز قدرت ايران را تحمل نمي كنند و همسو با كشورهاي استكباري از هيچ تلاش و هزينه اي براي ضربه زدن به اقتدار و عظمت ايران دريغ ننموده اند. لذا با توجه به شرايط منطقه و معادلات قدرت حاكم بر جهان مناسب ترين شيوه حكومت براي كشور ايران ساختاري است كه حول يك محور ارزشي و با قداست سيستم مردم سالاري حاكم باشد كه اكنون چنين ساختاري حول محور با قداست ولايت فقيه حاكم است.

در كشور انگليس نيز ملكه نماد حاكميت كشور است كه داراي اختيارات گسترده مي باشد در كشور اسپانيا نيز پادشاه قدرت بسيار بالايي دارد در كشورهاي اسكانديناوري نيز پادشاه تجلي وحدت ملي كشورها است در ژاپن، مالزي پادشاه نماد وحدت ملي است دربسياري از كشورهاي جهان همچنان پادشاه يا اميراتور با قدرت هاي متفاوت وجود دارد. 

در كشور ايران پادشاه و امپراتوري موروثي وجود ندارد و هرگز چنين ساختار در ايران حاكم نخواهد شد بلكه سيستم ولايت فقيه حاكم است كه ولي فقيه با انتخاب اعضاي مجلس خبرگان منتخب ملت برگزيده مي شود و نظارت بر عملكرد ولي فقيه بر عهده اعضاي مجلس خبرگان است. ولي فقيه از شرايط خاصي برخوردار است. ولي فقيه شخصيت بزرگ سياسي، فقهي، مديريتي است كه از مقبوليت عامه مردم و بزرگان ديني برخوردار است. اكنون آيت ا. اي در جايگاه ولي فقيه قرار دارند ايشان از ويژگيهاي خاصي برخوردار مي باشند كه هيچ كس با مقبوليت عمومي و سابقه اجرايي و سياسي ايشان تا كنون در كشور شناسايي نشده است. ايشان با سابقه مبارزاتي در دوران پهلوي و حدود 40 سال سابقه اجرايي در بالاترين سطوح، حضور در مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان، حضور در شوراي فرماندهي جنگ و اينكه از نسل رسوالله هستند و آذري زبان بودن و ساير ويژگيهاي ايشان امتيازهاي خاصي براي ايشان ايجاد نموده كه قابل انكار نمي باشد. اميد است. در دهه هاي آينده نيز رهبري نظام ولي فقيه از ويژگيهاي خاص ذكر شده در قانون اساسي برخوردار باشند كه انشالله چنين خواهد شد، چرا كه جايگاه ولي فقيه از عظمت بالايي برخوردار است و اين جايگاه محور وحدت و قدرت كشور است. 

با توجه به مطالب ذكر شده و مطالبي كه در ادامه تشريح خواهد شد ساختار نظام ولايت فقيه مناسب ترين ساختار حكومتي براي كشور ايران است. البته در ساختار موجود برخي ايرادات شكلي وجود دارد كه مي بايست اصلاح شوند،  اين ضرورتي مورد تاييد همه نخبگان است كه اميد است در مجمع تشخيص مصلحت نظام و ساير نهادهاي تصميم سازي و تصميم گيري مورد موشكافي عميق و همه جانبه قرار گيرد و در زمان رهبري مقام معظم رهبري در خصوص اين كاستي هاي قانون اساسي  تصميمات لازم اتخاذ گردد. اصلاح برخي ايرادات قانون اساسي در چارچوب نظام ولايت فقيه قطعا منجر به تقويت نظام،جايگاه ولايت فقيه، وحدت رويه بيشتر  و رشد پايدار كشور خواهد شد. 

 

ادامه دارد

فقيه ,ساختار ,حكومت ,كشورهاي ,ولايت ,ساير ,ولايت فقيه ,قدرتهاي جهاني ,كشور ايران ,كشورهاي مختلف ,نظام ولايت منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

بلاکچین چگونه براي كنكور و آزمون هاي استخدامي درس بخوانيم کانون آگهی و تبلیغات اوج هنربرتر خرید اینترنتی پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان مهاجرت به کشور گرجستان ثبت شرکت - ثبت شرکت مسئولیت محدود - ثبت فوری شرکت